porady o rybach grzybach kwiatkach itp.

Wpisy z kategorii: PORADY KULINARNE

PORADY DOTYCZĄCE NIEPRZYJEMNEJ WONI RYB.

Aby usunąć nieprzyjemny zapach, z patelni na której smażona buła ryba, pomogą fusy z herbaty trzeba je zagotować  z małą ilością wody na patelni i poczekać do wystygnięcia. Podczas smażenia ryby na oleju wydziela się nieprzyjemna woń, aby tego uniknąć, wkładam do patelni pokrojony na części ziemniak. Żeby usunąć nieprzyjemny zapach rąk po rybach, biorę 4 łyżeczki wody utlenionej i miesz... czytaj dalej

PORADY DOTYCZĄCE PRZECHOWYWANIA RYB.

Aby przechować  rybę w w zamrażalniku, należy zawinąć ją w plastikową torebkę Ryba będzie świeża przez kilka dni, jeśli natrze się ją warzoną solą, sól warzymy na gorącej patelni, do momentu aż zżółknie i przestanie trzeszczeć.  Jeżeli chcę ryby przechować dłużej, nacieramy je sola warzona z zewnątrz i wewnątrz, potem układam je jedna obok drugiej. Ryby w ten sposób można przepracowywać  na... czytaj dalej

komentarze: 2
STUDIOMILOMI.PL